Chișinăul este un oraș pe care să-l povestești

La ce vă gândiți când auziți despre oferta turistică a orașului Chișinău? 

La Catedrală, Sala cu Orgă, Valea Morilor? Ce li se prezintă turiștilor atunci când ajung în capitala Republicii Moldova? Noi ne punem des astfel de întrebări și din acest motiv am decis să discutăm cu cineva versat în turism.

În acest episod discutăm cu Maria Axenti, care este antropologă urbană și ghid de turism, despre ceea ce ne poate arăta orașul nostru. Atât nouă cât și oaspeților noștri. 

Maria Axenti

Maria crede că orașul Chișinău, este mai întâi de toate un oraș pe care trebuie să-l descoperi și să-l povestești. Așa cum storytellingul este foarte popular acum, ar fi instrumentul potrivit pentru a crește oferta turistică a capitalei. Am concluzionat împreună cu invitata noastră că orașul Chișinău are potențial doar că este neexplorat. Chiar dacă în ultimii ani se observă o schimbare pozitivă (de exemplu anul ăsta s-a prezentat o strategie de turism a orașului Chișinău), acest lucru nu este suficient pentru a crește cu adevărat atractivitatea capitalei. 

În interviu mai discutăm cu Maria despre ce semnificație are titlul de Capitală Culturală Europeană și cum schimbă orașele acest titlu, despre cum au loc traseele turistice făcute de ea și ce întâmplări haioase a avut cu turiștii care vin aici. 

Puteți asculta discuția integrală pe platformele: 

Anchor:

Apple Podcasts:

Voi ce credeți despre oferta turistică a orașului Chișinău? Credeți că poate oferi mai mult? 

Publicat de Anetta Dabija