#ChișinăuTALKS cu arhitectul Andrei Vatamaniuc: „Nucleul istoric este o structură urbană complexă”

De la o luni scoatem din „cuptorul” Save Chișinău o nouă ediție de #ChișinăuTALKS. De astă dată colega noastră, Patricia Mihailă, coordonatoare comunicare, a fost în rol de intervievatoare și a discutat cu Andrei Vatamaniucarhitect, co-fondator al laboratorului de arhitectură MIEZ și al Centrului de Urbanism. Iar mai nou – membru al Consiliului Național al Monumentelor Istorice.

Am discutat cu Andrei despre cum vede dezvoltarea arhitecturală și urbanistică a Chișinăului și cum s-au schimbat studiile din domeniul arhitecturii de când a absolvit facultatea. Invitatul nostru ne-a povestit și ce înseamnă pentru el rolul său mai recent de membru al CNMI.

Evident, am vorbit mult despre patrimoniul construit și despre cum nu orice clădire de patrimoniu trebuie să fie remarcabilă arhitectural ca să fie valorificată și protejată. Andrei ne-a mărturisit că, de-a lungul timpului, a ajuns să privească orașul din prisma unui specialist și să vadă lucrurile în profunzime, dincolo de aparențe.

Nu ridicăm cortina prea mult, dar vă încurajăm să apăsați butonul Play pentru a viziona interviul integral pe canalul nostru de YouTube:

Interviul este disponbil și în format de podcast pe: https://anchor.fm/chisinautalks

Vom publica și alte discuții faine despre Chișinău cu oameni interesanți, iar până atunci așteptăm cu drag sugestiile voastre pentru următoarele materiale. Ne puteți urmări atât de pe pagina de Facebook Save Chișinău sau pe cea de Instagram, cât și pe YouTube

*Interviul este realizat în cadrul proiectului: „Save Chișinău – The right to the city”, implementat cu suportul European Endowment for Democracy. Conținutul acestuia nu reflectă opinia oficială a EED. Responsabilitatea pentru informațiile și opiniile exprimate în această publicație aparține în întregime autorilor și participanților.

Publicat de Patricia Mihaila