#ChișinăuTALKS cu Dumitru Eremciuc, directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor

Am publicat un nou episod de #Chișinău TALKS pe canalul nostru de YouTube, în care vorbim cu oameni interesanți și interesați, ca și noi, de orașul nostru. Invitatul ultimei ediții este Dumitru Eremciuc, noul director al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor (AIRM). Putem spune că Dumitru e un om nou – cu viziuni proaspete și arhitect de profesie – într-un rol instituțional mai vechi. Un rol despre care s-a scris în presă și în jurul căruia au existat, în trecut, conflicte și neînțelegeri.

Am discutat cu Dumitru Eremciuc despre cum vede funcționarea și rolul instituției pe care o gestionează și cum „i-a sărit în ochi” lipsa normativelor reale pentru lucrări de restaurare și reabilitare. Am abordat, bineînțeles, o temă care ne doare pe mulți dintre noi: cum pot fi oprite și sancționate construcțiile ilegale din preajma monumentelor istorice și din centrul istoric al capitalei.

Nu divulgăm prea multe, ci vă încurajăm să apăsați butonul play pentru a viziona video-ul integral:

Vom publica curând alte discuții interesante despre Chișinău pe canalul de YouTube. De asemenea, ne puteți urmări pe pagina de Facebook Save Chișinău și de Instagram.

Interviul este realizat în cadrul proiectului: „Save Chișinău – The right to the city”, implementat cu suportul European Endowment for Democracy. Conținutul acestuia nu reflectă opinia oficială a EED. Responsabilitatea pentru informațiile și opiniile exprimate în această publicație aparține în întregime autorilor și participanților.

Publicat de Patricia Mihaila