„Succesul îl datorăm și edificiului istoric în care ne aflăm.” Afaceri în clădiri istorice: „Marlène” de pe București 75

Se tot spune că a deschide o afacere în Moldova – cu precădere într-o clădire instorică – e un lucru deloc ușor. Există, însă, oameni dedicați cărora la reușește s-o facă cu brio și să metamorfozeze, la propriu, edificiile istorice în care aleg să-și găzduiască afacerea.

O fi vorba de localizarea avantajoasă sau de grija noilor rezidenți pentru locul unde au ales să-și dezvolte afacere? Noi credem cu tărie că e a doua variantă. De aceea am filmat cu mult entuziasm un material la Marlène, un cocktail-bar cochet, situat pe strada București 75 în chiar centrul capitalei. Demult am pus ochiul pe această locație, devenită una de top în Chișinău, care adună oameni faini în fiecare seară sub vița-de-vie luxuriantă de la terasă sau la mesele din interior în stilul art-deco.

L-am luat, așadar, la întrebări pe Marius Solcan, managerul și co-fondatorul afacerii, care ne-a mărturisit cât de atașați au devenit ei de această clădire istorică de însemnătate națională, ce datează din a doua jumătate a secolului XIX. Marius ne-a povestit în acest interviu cum au integrat conceptul inițial al clădirii în tumultul unei afaceri moderne și cum a contribuit edificiul și „energia” sa la succesul afacerii lor.

Discuția noastră cu Marius Solcan și secvențele superbe, filmate cu interiorul și exteriorul clădirii, le puteți vedea în materialul integral de pe pagina noastră de YouTube (nu uitați să ne dați Follow și acolo):

Pregătim și alte episoade interesante, iar până atunci așteptăm cu drag sugestiile voastre de afaceri faine în clădiri istorice. Ne puteți urmări și pe paginile de Facebook sau de Instagram ale organizației.

*Interviul este realizat în cadrul proiectului „Save Chișinău – The right to the city”, implementat cu suportul European Endowment for Democracy.

Publicat de Patricia Mihaila